top of page

#13 PIETURA

Nokļūstot dzīves virpulī un piedzīvojot dzīvi, ir mirkļi, kad nepieciešama atpūta – nedaudz apstāties no visa. Tās ir pieturas vietas.


Nākošā norāde ceļā #piesevis >>> Pietura

Aicinu aizdomāties, kurā brīdī dzīves ceļā jūs sev dodat mirkli atpūtai vai atvaļinājumam no ikdienas rutīnas un darba dunas?


Vai mēs apstājamies, kad esam savas enerģijas izsīkumā bez fiziskā spēka, bez resursiem, kad tālāk vairs nav jaudas doties?

Vai izvēle apstāties ir mirklis, kad jūtamies vislabāk? Izvēlamies sev tīkamāko pieturas vietu un svinam dzīvi?


UZDEVUMS:


Kā Tu izvēlies dzīvē sev pieturas punktus?

Piemēram, ņemt atvaļinājumu mirklī, kad vairs nav spēka vai jau esi saslimis?


Tādā situācijā restartēties no sava zemākā punkta un uzņemt enerģiju jaunam cēlienam, iespējams, ir nepieciešams vairāk laika kā tikai dažas dienas. Ar nelielu mirkli var nepietikt atgūties līdz pilnīgam savam potenciālam, bet dzīvot no savām enerģijas rezervēm. Labs jautājums, cik tam nepieciešams dienas un kādas procedūras, lai atjaunotos pilnībā? Vai brīdī, kad nav spēka ir iespēja izvēlēties pieturas vietu un apstākļus, kur atjaunoties? Kādas ir sajūtas nejaušā vietā – patīkamas vai mazāk tīkamas?

Izvēlēties apstāties mirklī, kad jūtamies vislabāk, lai pateiktos sev par noieto posmu ir cieņpilna izvēle. Iespējams, fiziskajās sajūtās vēl varētu turpināt un iet, taču uzdāvināt sev dāvanu apstājoties, baudīt pieturas vietas krāšņumu ir kā svētki, lai turpinātu ceļu, ietu vēl tālāk dzīves uzdevumos.


Sevi atjaunot emocionāli un fiziski, lai turpmākajā ceļā būtu iedvesma, prieks un dzīves draivs. Iespējams, slimības atkāpsies vai slimošanas ilgums būs ievērojami īsāks. Tad turpmākais un priekšā gaidāmais posms nešķitīs apgrūtinošs un sarežģīts, vairāk kā radošs izaicinājums un izaugsmes posms.


Šis ir vērtīgs jautājums, ko apsvērt sevī. Pārskatiet savas izvēles – kā jūs vēlaties nokļūt savās Pieturas vietās?!

Radi dzīvē jaunu tradīciju – apstāties Pieturas punktā, kad vislabāk jūties un nenonāc līdz spēku izsīkumam… nenonāc līdz fiziskajam bezspēkam, ka jebkura vieta būs „gana laba”, bet izvēlies savu Pieturas vietu, kurā vari atjaunoties ar prieku un iedvesmu.


Šī ir izvēle, kurā mēs nokļūstam ik dienu. Apstājaties mirkli, lai izvēlētos savu Pieturu: pusdienu Pieturu, atpūtas Pieturu, iedvesmas Pieturu, auto uzpildes Pieturu utt. Katra izvēle nostiprina mūsos kādu paradumu, arī šo.


Aicinu ieraudzīt paradumus, kurus mainīt apzinoties savas izvēles jau laikus!


*****

Pieraksti savas pārdomas, lai spēj noķert domas, kuras lido šīs rindiņas lasot.


Piedzīvo sevi sevī. Ja vēlies parunāties detalizētāk, piesakies konsultācijai šeit.



Kopā katrā solī,

Rudīte


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page