top of page

#18 LĪDZSVARS


DOMĀ PLAŠĀK! Turpinām sevi attīstīt, lai uzlabotu to ceļa grumbuļaino daļu, kas izsauc turbulenci un nepatīkamas sajūtas, pretošanos un vēlmi noiet maliņā, pārtraukt kustību uz uzņemto kursu.


Nākošā norāde #piesevis >>> LĪDZSVARS.


Būt kontaktā ar realitāti, līdzsvarā ar pasaules kārtību un līdzsvarotību sevī - tā ir pieņemšana bez pretošanās. Tā ir notiekošā izpratne.




Apzinātas izaugsmes procesa rezultāts ir līdzsvarotība. Iemantot līdzsvaru un kļūt par līdzsvarotu personu ir darbs ar sevi.


Līdzsvarota personība ir tāda, kura izstaro labu garastāvokli, ir rāmas emocijas. Šāda persona nerada sašķeltas personības iespaidu. Viņa neļauj raustīt sevi uz visām pusēm. Pati arī nelēkā domās un darbos. Izsver darāmo un uzsākto pabeidz līdz galam. Viņa dzīvo saskaņā ar sevi. Ar viņu var rēķināties un paļauties. Arī var rēķināties tajā, ka neeksplodēs emocijās. Nav jābaidās, ka visu sabojās, bet mierīgi uzklausīs un sniegs atbildi. Viņa tuvumā tu pats vari mierīgi sakārtoties un līdzsvaroties.


Pavēro cik esi līdzsvarots sevī:


Tēmas – ar kādām tēmām saskaroties, esi līdzsvarā un kuras tēmas izraisa iekšēju vai ārēju bangošanos?

Cilvēki – kuru klātbūtne tevī raisa patīkamo, līdzsvaro, savukārt, kuru cilvēku klātbūtne izsit no līdzsvara?

Notikumi – kādi procesi raisa rāmas sajūtas, un kādi izraisa emocionālu „šūpošanos vai pat cepšanos”?

Uzsāktajos darbos – cik ir uzsākts un pabeigts, cik nepabeigts, cik atlikts dienām, mēnešiem, gadiem?

Solījumos – cik ir solīts – izdarīts un, cik neizdarīts?

Emocijās – kā dienas laikā mainās emocijas, kuras izpaužas biežāk?


Ko sevī attīstīt, lai stiprinātu vājāko posmu – nelīdzsvarotību?


Piedzīvotā realitāte ataino līdzsvara punktu – tā esamību vai nespēju noturēt to.

Darbs ar sevi ir – vērot sevi un piefiksēt, kas tieši ļauj būt sevī, noturēties līdzsvarā, un kas „izsist”. Atbilde ir sevī, nevis notiekošajā ārpus sevis.


Visbiežāk tās ir gaidas – kad pārējā pasaule vai otra persona rīkosies pēc manis izdomāta (nesaskaņota) scenārija. No tā seko dažādu emociju sērija, visbiežāk, negatīvo: dusmas, aizkaitinājums, neiecietība, pieprasījums utt. Tam seko agresija vai spiediens, vai gluži pretējais: novēršanās, distancēšanās vai apvainošanās ar aizvainojuma iedīgļiem nākotnē.


Avots nav otra puse, avots ir iekšējais pieprasījums un nepiepildītas gaidas sevī.

Meklēt sevī to emociju, kura spoguļo situāciju. Tieši paša izraisītā emocija ir avots līdzsvara punkta atrašanā. Darbs ar cēloni sevī. Dziļi, dziļi sevī ieraudzīt un pieņemt – piedot sev – līdzsvaroties.


Spēt sev pajautāt un to risināt ir atbildības uzņemšanās par savu dzīvi. Ar kādām metodēm – tas ir tavā ziņā. Pieaugt sevī, izlemt, risināt un baudīt ieguvumus no līdzsvara un rāmuma sevī ir šī ceļa norāde.


Lai top!


Kopā katrā solī,

Rudīte


P.s. Saņem pielāgotu un individuālu sarunu par savu situāciju dzīvē, piesakoties online kalendārā!


Recent Posts

See All
bottom of page