top of page

#15 FOKUSS


Domā plašāk un ieraugi, kur ir tavs fokuss, dodoties ceļā #piesevis.


Norāde >>> Fokuss



Fokuss ir uzmanība tam, ko tu redzi vai ar ko tu nodarbojies šobrīd, kam velti savu enerģiju, laiku, resursus un savu potenciālu. Īsākā vai garākā laika periodā. Esot uz sava mērķa ceļa, novēro, kāds ir tavs iekšējais fokuss, kam velti savu enerģiju. Cik atbalstošs esi pats sev.


Kur tavs fokuss, tur aiziet tava enerģija. Tur rodas rezultāti. Tu ar savu enerģiju atdodies procesam, tu sevi ieguldi tajā, ko dari. Tas rada efektu, kas sniedz noteiktus panākumus, taustāmus rezultātus, kurus iemanto dzīvē.


  • Vai Tu sevi fokusē uz virzību, uzlabošanu, attīstību, progresu? Vai Tavas darbības ir orientētas attīstībā uz augšu?

  • Vai Tu sevi fokusē uz neizdošanos, sarežģījumiem, atlikšanu? Tavas darbības ir orientētas uz aizkavēšanu un izvairīšanos?

Fokuss var būt kā progresā, tā regresā. Abējādi. Tas ir enerģijas ieguldījums, tikai - viens ar plus zīmi, otrs ar negatīvu zīmi.

Kur fokuss, tur enerģija!

Kam pievērs visvairāk uzmanību savā dzīvē, kur tava uzmanība, tur arī virzās notikumi. Uz varēšanu vai nevarēšanu.

Uz izdošanos vai neizdošanos.

Uz iespējām vai ierobežojumiem? utt


Fokuss – nevaru


Ja Tu teiksi, ka NEVAR – visa tava uzmanība arī būs uz nevarēšanas radīšanu. Iespējams, tavas darbības un iekšējā noskaņa pretdarbosies varēšanai. Tavs fokuss ir nevarēšana. Un rezultāts arī ir nevarēšana paveikt, kas pāriet negribēšanā. Darīt negribot arī neizdodas tik sekmīgi kā ir pretējā procesā. Pa vidu gadās kādas ķibeles, aizķeršanās un šķiet, ka notiek „pasaules sazvērestības teorijas”, kas pastiprina neizdošanos vēl vairāk. Rezultāts – nevaru to izdarīt. Nesanāk. Ilgi. Grūti. Nepatīk. Izvairīšanās. Atbildības neuzņemšanās. Negatīva pieredze.


Fokuss – varu


Kad tava apņēmība būs – VARU to izdarīt, taču vēl nezinu kā – iespējams, radīsies risinājumi procesa laikā. Sāc darīt! Tavs iekšējais potenciāls un uzmanība būs vērsts uz aizrautību, ziņkāri, tad arī nāks risinājumi un iespējas. Tev raisīsies domas un radošas idejas: kā izdarīt, kā varēt! Nereti „pasaule sadodas rokās”, lai palīdzētu atrisināt. Sākotnēji neiespējamais - top iespējams, un tu vari to izdarīt! Ir rezultāts! Ir prieks! Ir panākumi! Ir ticība sev! Ir iedvesma un entuziasms. Ir iniciatīva. Atraisās radošums.


PAVĒRO:


Kurš fokuss tev ir raksturīgs un kuru tu sevī atpazīsti?

Kurā jomā tu vēlies VARĒT? Kā tu sevi atturi un ne-VARI?


Ieraugi un sāc sevi pamazām vest pa ceļu, kurā VAR!



 

Kopā katrā solī!

Rudīte

79 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page