top of page

#11 NODOMI

Spēju ieskatīties sevī un pamanīt, kādi ir iekšējie nodomi ceļā #piesevis ir šīs dienas norāde atvērtajā un brīvajā treniņā DOMĀ PLAŠĀK.


Tas ir mazs smalks pavediens, kas pavērs plašāku ainu, kad ieraudzīsiet sevī to stīgu, kāds ir nodoms virzienā uz sev nozīmīgo izvēli. Jo nozīmīgāka izvēle, jo ātrums tā sasniegšanai ir lielāks, bet ne vienmēr.


Mēdz būt arī tā, ka svarīgās lietas ne vienmēr tiek izdarītas ātrāk un uzreiz. īpatnēji, bet fakts.

Kāds ir nodoms, kas zem tā slēpjas?

Spēja izdarīt sev svarīgo un nozīmīgo plānotajā laikā ir nodoms sev vairot prieku, apmierinātību un gandarījumu. Apņemšanās būt saskaņā ar sevi un harmoniski sakārtot procesus un darbus, plānot un prioritizēt, apzināti virzīt darbības tā, lai iestātos patīkama atmosfēra. Taču šīs ir izkoptas spējas, lai šādā veidā sasniegtu sev svarīgo. NODOMS: vairot prieku

Reizēm ceļā uz svarīgo iestājas steiga, kad prieks steigā nomainās pret iespringumu. Steiga veicina un pārvēršas par nodomu glābt "savu ādu" un situāciju, paspēt. Izdzīvot šo dienu ir dominējošais nodoms. Paralēli risināmi vairāki svarīgi uzdevumi, kuriem ir pienākuši gala termiņi. Ir steiga laikā, kas prasa lielu uzmanību un koncentrēšanos uz vairākiem uzdevumiem. Tas prasa piepūli, tiek izmantoti maksimālie resursi, iespējams dedzināti resursi, kas ved uz spēku izsīkumu dienas izskaņā. NODOMS: izdzīvot.

Iespējams, ka steigas vietā ir pretējie procesi - ir daudz brīva laika, ir iespēja nodarboties ar visu veida izklaidēm, esi pieejams citiem, sev nozīmīgo atliekot, jo tam vēl nav pienācis laiks. Neiespringtā un vieglā atmosfērā paiet diena, kurā plānotās lietas nav izdarītas, jo nodoms ir bijis atlikt, izvairīties. Nodarboties ar visu citu, tikai ne sev svarīgo. Novilcināt laiku vistiešākajā nozīmē, veltot uzmanību kam citam, nevis aktuālajam. Jautājums – cik ilgi var atļauties izvairīties? NODOMS: bēgt.


Cita pieeja ir spējā nedarīt sev svarīgo, apzināti neatlicinot tam laiku un uzmanību, būt nepieejamam, tādejādi aizkavēt vai novilcināt mērķa iestāšanos vispār. Nebūt resursu stāvoklī, lai paveiktu apņemšanos, noiet maliņā. Iespējams, nebūt pieejamam tiem iesaistītajiem cilvēkiem, ar kuriem mērķis ir saistīts. Manis nav. NODOMS: aizkavēt.



Pavēro savas tendences, kāda veida nodoms tevī mīt? Kurš ir izteiktākais un raksturīgākais?

Kāds nodoms vairos tavu dienas un dzīves vērtību? Kā iemantot to?

Iespējams, šo ceļu iet ir vieglāk, ja zini, kur vēlies nokļūt. Kādu vēlies sevi redzēt, kādas pārmaiņas sevī piedzīvot, no kā atbrīvoties? Kāds šobrīd esi, cik apmierināts ar sevi sev svarīgajās jomās?


*****

Pieraksti savas pārdomas, lai spēj noķert domas, kuras lido.


Piedzīvo sevi sevī. Ja vēlies parunāties detalizētāk, piesakies konsultācijai šeit.


Kopā katrā solī,

Rudīte

Recent Posts

See All
bottom of page