top of page

#10 PĀRLIECĪBAS

Iekustināt sevi dzīvei un piedzīvot sevi, ļauties siltajām vasaras dienām baudot ceļu #piesevis ir brīva izvēle!


Atvērties sev var būt gana izaicinošs piedzīvojums. To spēj cilvēki, kas gatavi sastapties ar savu "ēnas pusi".


Spējā ieraudzīt savu plašumu nozīmē saskarties ar saviem ierobežojumiem un pārliecībām.

Bez šo ierobežojumu apzināšanas, sevis attīstība ir kā ilūzija. Tomēr atklājot un izgaismojot sevi var ieraudzīt, cik dzīve patiesībā ir plaša, lai tajā redzētu skaisto un ļautu sev to piedzīvot. Mūsu paša uzskati un domas, emociju valgs neļauj redzēt dzīves krāsas.


Ieraugi, kā tu pats sevi apturi, kad neredzi dzīves skaisto pusi. Pavēro, kādas domas jeb pārliecības „skraida” pa galvu – piefiksē tās. Nopietni. Būsi pārsteigts par tām!!!

It kā „neērts” jautājums, it kā „psihologa vizītes cienīgs” jautājums. Tie nav ikdienas jautājumu sarakstā – tomēr – kura būs īstā diena, lai šo tēmu paceltu un atbrīvotos?

Atbrīvoties nozīmē stāvēt pāri saviem uzskatiem, atbrīvot sevi no limitējošām pārliecībām!!!


*Kā apzināt savas pārliecības?*

Klausoties. Patiesībā, klausoties jebko: pieredzējušu cilvēkus stāstos, skatoties iedvesmojošas filmas, lasot izzinošas grāmatas, iesaistoties sarunās par sevis attīstību. ieslēdzot sevī ziņkāri un interesi - vērojot, kā citi tiek pāri savām limitācijām.


Ieraugi, kādas pārliecības Tev rezonē, kuras atpazīsti? Ar kurām esi sastapies? - Ieraugi, kādas tās ir un kādu ietekmi tās atstāj uz dažādām dzīves jomām – izaugsme, attiecības, nauda, ģimene, veselība, karjera, prieks un dzīve. Vēro un iepazīsti sevi.


ATRODI VISMAZ VIENU, kuru papētīsi:

1. Viena versija: kādu ietekmi tā atstāj, kad vadies pēc tās? Pavēro, kā tā ierobežo? 2. Otra versija: pavēro, kā tās ietekme mazinās, kad neļauj tai izpausties? Kādas nebijušas iespējas paveras?

Pārliecības ir dažādas, tās var būt arī dziļākā psiholoģiskā jomā kā aizspriedumi, taču pārliecības ir „mentālas pārneses” no ģimenes, no sociālās vides, kurā esam ilgu laiku pavadījuši.

To, kuru sāksi transformēt pirmo - pārvērt pretējā apgalvojumā kā gaišu un vieglu afirmāciju sev dienai. Tā spēs radīt pārmaiņas no šodienas un turpmāk.

Atrodi veidu, kā sevi piedzīvot lielāku, plašāku un dzīvāku bez pārliecību limitējošās darbības tavā dzīvē!


*****

Pieraksti savas pārdomas, lai spēj noķert domas, kuras lido.


Piedzīvo sevi sevī. Ja vēlies parunāties detalizētāk, piesakies konsultācijai šeit.


Kopā katrā solī,

Rudīte

Recent Posts

See All
bottom of page