top of page

#5 UZ SEVI VAI PROM NO SEVIS.


Dzīvi mainoša stratēģija ir vērot sevi. Vērot sevi kustībā un rīcībā, vērot sevi komunikācijā un mijiedarbībā, kā arī vērot sevi paliekot vienam. Vērot savu iekšējo telpu - savu sajūtu, emociju un domu pasauli.



Būt saskaņā ar sevi nozīmē būt vienlīdz labi kā mijiedarbībā ar cilvēkiem, tā paliekot vienam.


Disharmonija veidojas mirklī, kad vēlies būt tikai ar sevi, izvairoties no sabiedrības vai arī būt tikai mijiedarbībā, vairoties no palikšanas ar sevi. Abējādi ir galējība un priekšā darbiņš ar sevi, lai radītu saskaņu sevī.


Kad sevī aktualizē zināšanas par dzīvi, veidojas piepildīta un laimīga dzīve, vairojas enerģija!

Kad izkristalizē savas vērtības, izproti emocijas, ir savas unikalitātes apzināšanās, attīstītas profesionālās spējas, attīsti meditāciju prakses un prāta disciplīnas treniņus, esi iepazinis ēnas puses, rodas tīra un skaidra iekšējā pasaule. Veidojas arvien pozitīvāka sajūta pašam par savu dzīvi un vēlme arvien vairāk un vairāk attīstīties un turpināt izaugsmes darbu.


Novēršanās ilgstoši no sevis ir nevēlēšanās būt ar sevi.

Tu sāc nedzirdēt sevi, aizmirsti sev vērtīgo, nesakārto savu iekšējo telpu: nepārskati nokalpojušās pārliecības, neizvēlies sev svarīgo, ir domu juceklis, emociju kāpumi un kritumi. Tad likumsakarīgi – skats ir vērsts prom no sevis. Sekas ir izvairīšanās no sevis, mukšana – ļaujoties aizmirstības izklaidēm, cienot ārējo pasauli vairāk kā savējo.


Laiks, kuru pavadi ar sevi var būt patīkams tajā momentā, kad Tu pats sev patīc. Tendence novērsties notiek tad, kad sev nepatīc un noliedz sevi.

Taču, kas ir atbildīgs par iekšējās telpas kārtību? Tikai Tu pats!

UZDEVUMS:

‼ Apzināties un ieraudzīt, kur ir vērsts tavs iekšējais skats?

  • Kas Tev liek pievērsties sev un ieskatīties sevī?

  • Kas Tev liek vērst prom no sevis un izvairīties?

Vēlme vērst skatu uz āru vairāk nekā uz iekšu ir apliecinājums tam, ka iekšējā pasaule ir mazāk interesanta. Tas ir darbiņš ar sevi – lai vērstu skatu uz sevi un iepatiktos sev, lai veltītu laiku savas iekšējās pasaules iepazīšanai.


Būt, lai gūtu.

Būt, lai augtu.

Būt, lai radītu.

Būt, lai realizētos!


*****



Piedzīvo sevi sevī. Ja vēlies parunāties detalizētāk, piesakies konsultācijai šeit.



Kopā katrā solī!

Rudīte

Recent Posts

See All
bottom of page