top of page

#4 TICĪBA

Kam es ticu šajā pārmaiņu laikā, šajā piedzīvojumā?

Esot kustībā varat pārdomāt, kam uzticies? Tas ir enerģijas Avots sevī, kas dod spēku doties tālāk. Bērnībā tie bija vecāki – mamma vai tēvs, vai kāds cits tuvinieks ģimenē. Kas tas ir šobrīd? Kas ir tavs ticības Avots? Kam tu uzticaties? Kas ir Tavs līdzgaitnieks ceļā pie sevis, ceļā pie sevis autentiskā, ceļā pie sevis dvēseliskā?

Tu neesi viens šai pasaulē. Taču kā Tu piedzīvo sevi mijiedarbībā un sadarbībā? Saprasts vai atstumts, nesaprasts vai viens?


Kad esam mierā ar sevi, esam mierā ar cilvēkiem un pasauli pakārt.

Kā tu pieredzi sevi pasaulē?


Gaidas - viens no lielākajiem ticības grāvējiem. Tās ir ekspektācijas, ka notikumi risināsies pēc Tevis izdomāta scenārija jeb citiem vārdiem sakot, apkārtējie cilvēki rīkosies Tev ērti. Tā ir sevis ievešana sajūtās un emocijās, ka pasaule Tevi nesaprot, kas liek norobežoties un palikt vienam. Lai nesāpinātu sevi. Tam līdzi nāk pieprasījums – rīkojies, kā es Tev saku. Taču apkārtējie nerīkojās. Tam seko vilšanās un vēl lielāka nesapratne. Avots ir – gaidas. Un šis ir slazds, kurā iekrist.


Skaitot jaukos mirkļus, kurus pieredzi un piedzīvo mijiedarbībā, spēj sevī sēt citu sēklu – pateicību.

Caur to nāk prieks, ticība, uzticība. Uzticoties sev, arī uzticies apkārtējiem. Šis Avots ir uzticība - tas dos enerģiju un perspektīvu ceļā pie sevis. Tas paver ceļus uz daudzveidību. Neparedzamību. Tad atvērsies jauni apvāršņi, jauna sapratne, kas ir iespējams.

Atbrīvojies no ieraduma, kas liek iekrist slazdā.


Sper pirmos soļus ar šo uzdevumu!


UZDEVUMS:

  1. Pavēro ar kuriem cilvēkiem mijiedarbībā Tev ir gaidas, ar kuriem nav. Pavēro ģimenē, kolektīvā vai draugu vidē.

  2. Apzinies sevi, kāda ir Tava attieksme, kad esi gaidu vadīts un kad neesi.

  3. Izvēlies, kā turpināsi!


*****

Aicinu sev ieviest dienasgrāmatu pašrefleksijai piezīmēm par saviem novērojumiem.


Kopā katrā solī!

Rudīte

Recent Posts

See All
bottom of page