top of page

#17 IZAUGSMES ZONA

Ejam tālāk! Ceļš #piesevis ir aizraujošs un izaicinošs. Būt ceļā, nozīmē būt kustībā.




Norāde >>> Izaugsmes zona



Virzoties uz sev nozīmīgo vietu, esot ceļā uz izraudzīto punktu dzīves kartē, tu vari saskarties jau ar labi zināmām situācijām, notikumiem, kā arī vēl nezināmām pieredzēm. Tās, kuras ir zināmas šobrīd, reiz bija nezināmās, kuras toreiz bija no jauna iepazīstamas un atklājamas. Vēl nezināmās ir kā izaicinājums, kuras izvēlēties iepazīt. Tas prasa uzņemties atbildību, iniciatīvu, saņemt drosmi. Atklājot un iepazīstot nezināmās situācijas, tās pilnveido, attīstīta, bagātina tavu personību. Tieši tās ir kā izaugsmes zonas, kad notiek izaugsme kā fiziskā, tā psiholoģiskā, emocionālā un mentālā plānā.


Būt ceļā, sevis izvēlētā ceļā – nozīmē kustību uz priekšu vai augšu. Tā ir evolūcija sevī, kad sastopies ar situācijām ārpus pieredzētā. Sastopoties ar sev zināmo un noturot sevi zināmajā, tā ir komforta zona, taču iziet ārpus tās ir attīstības un izaugsmes zonas. Tās dod pilnīgi citus rezultātus, kā līdz šim.


Ceļā uz sevis attīstību, ir dabiski saskarties ar izaugsmes zonu – ar nepieredzēto, ar nezināmo, ar evolucionējošo.

Tā ir pieredze, kas apgūstama, lai dotos tālāk. Tā prasa drosmi, apņēmību, pacietību un prasmes, kuras prasa apzinātu piepūli. Taču efekts būs paplašinātas komforta robežas, kur jaunais diskomforts kļūs par komfortu, kur nezināmais tiek iepazīts un kļūst par zināmo. Tas iedod jaunus plašumus un personīgo brīvību.


Atklāj savas izaugsmes zonas ceļā uz sev svarīgo dzīvē!


Kas tev ir jāiemācās, lai nepiedzīvotu to nepatīkamo, kas šobrīd ir?


Ieraugi, kuras prasmes un zināšanas tevī vēl nav. Tās ir pilnveidojamas, attīstāmas. Tas nav trūkums – tā ir izaugsmes zona. No tavas attieksmes un izvēles ir atkarīgs, KA attīstīsi un VAI attīstīsi savas atklātās izaugsmes zonas.


Pievērs uzmanību tam, ko tu dari un ko tu nedari. Kā tas tevi virza uz priekšu, vai stāvi uz vietas, vai ej pa riņķi.


Parunā ar sev svarīgu cilvēku, vai atrodi laiku sarunai ar sevi, lai sakārtotu domas un apzinātos:

  • ko es šobrīd nedaru, bet varētu darīt, lai izkļūtu no situācijas, kura neapmierina?

  • ko es šobrīd atlieku, taču ir svarīgi?

  • kam man nepietiek laika, taču agrāk pietika laika?

  • kur tērēju sevi sīkumiem vai daru citu labā, nevis savā labā?


Ieraugi savas situācijas un pielāgo jautājumu! Jautājumi var būt kā par attiecībām ģimenē, draugu vidē, kolēģu vai darba vidē, tā par veselību, uzturu, vizuālo izskatu, garderobi, savu dzīves telpu un citām dzīves jomām.



Būt ceļā uz svarīgo nozīmē ieguldīt savu enerģiju jeb potenciālu, atklāt nezināmo un iepazīt to, sastapties ar izaugsmes zonām – pilnveidoties un tikt solīti tālāk. Izaugsmes zonas attīsta un pilnveido!



Kopā katrā solī,

Rudīte

Recent Posts

See All
bottom of page