top of page

NOZARES MAIŅA NO PUBLISKĀ SEKTORA UZ BIZNESA SFĒRAS UZŅĒMUMU

Viela pārdomām - kā cilvēkam, kas strādājis publiskās pārvaldes iestādēs pievērst uzmanību sev biznesa vides uzņēmumos?


Ir visai izaicinoši atrast krustojošos punktus pieredzē, kurus novērtētu darba devēji ne no publiskās pārvaldes vai pakļautajām iestādēm. Vai tiešām cilvēki iestrēgst profesionālajā sfērā, ja reiz darbu ir uzsākuši valsts pārvaldē?


Manā pieredzē, uz #vipcv konsultācijām nāk atvērtas, komunikablas, progresīvi domājošas personas, kuras alkst pārmaiņu savā karjeras dzīvē. Taču sūtot savu pieteikumu uz vakancēm, nesaņemot uzaicinājumu uz pārrunām, vai pat nesaņemot nekādu ziņu, secina, ka saskaras ar uzlikto "zīmogu" – valsts iestāde, un pārmaiņu iespējamība ir zema. Biežie atteikumi rada nepiederības sajūtu, ar laiku rodas izmisums...


Ir krustojošie punkti, kas nostrādā, lai veiksmīgi lauztu šo stereotipu.

Punkts Nr. 1. Izceliet savu personību


Svarīgi savā CV veidot aprakstošo daļu par savu sevi, kurā akcentējat savas būtiskākās raksturojošās īpašības. Norādiet vismaz 3, kas jūs raksturo kā personību, ko esat attīstījis līdzšinējos pienākumos. Jūs esat komandas cilvēks vai individuālā darba piekritējs, vai spējat vadīt citu darbus.


Punkts Nr. 2. Akcentējat savas kompetences jeb prasmes


Norādiet tās savas prasmes, kuras esat attīstījuši savā līdzšinējā pieredzē, kas būtu vērtīgas potenciālajam darba devējam jaunā amata ietvaros. Izdaliet vismaz 5 konkrētas kompetences, kuras raksturo jūs kā profesionāli. Tāpat apziniet savas spējas kontekstā ar plānoto amatu, objektīvi novērtējot savas izaugsmes zonas, kuras jums būs tuvākajā nākotnē apgūstamas.


Punkts Nr. 3. parādiet savu vērtību


Dalieties savā individuālajā pieredzē, kam pievēršat uzmanību darba attiecību stiprināšanā; ko jums ir svarīgi radīt vai ko jūs sagaidāt no darba devēja; pēc kādiem principiem jūs veidojat attiecības ar komandu vai vadību; kam jūs vēršat uzmanību darba iekšējos procesos; kāda ir jūsu attieksme kādā konkrētā jautājumā. Parādiet savu vērtību darba devējam sadarbībā ar jums.


Punkts Nr. 4. Esiet aktuāli


Parādiet savas zināšanas un izpratni par nozari, kurā kandidējat, savu domu plašumu un elastību, pārrunājot nozares šaurākās vietas, jūsu kompetenci tajā un patiesu interesi iesaistīties attīstībā.


Punkts Nr. 5. Patiesie nozares maiņas iemesli


Padalieties savā neapmierinātībā, akcentējot to, ko meklējat jaunajā darba vietā, kas ir jūsu mērķis un kādu pienesumu ar savu darbību varat dot.


Ievērojot šos krustojošos punktus, veiksmīgi lauzīsiet šo zīmogu jeb stereotipu. Iemantojat #vipcv liekot akcentu uz savām profesionālajām iemaņām un personības īpašībām, pastiprinot savu vērtību un zināšanām, jūs sevi atspoguļojat kā darba devējam saistošu kandidātu. Jums katram ir unikālas spējas, kuras jūs varat izcelt priekšplānā. Un tas ir svarīgākais, nevis iestāde, kuru pārstāvējāt, tas paliek sekundāri. Radiet sevi unikālu savā stāstā, lai atšķiraties no pārējiem ar savu individuālo redzējumu un ticiet man, jūs neatstāsiet vienaldzīgu!


Esiet radoši, aprakstot savu profesionālo pieredzi CV!

Recent Posts

See All
bottom of page