top of page

BŪT SAVĀ ĪSTAJĀ VIETĀ


Šis ir mans stāsts, kā profesionālajā jomā būt savā Īstajā Vietā un darīt to, kas patīk un vairo kopējo labumu! Tas, patiesībā, ir šī brīža izaicinājums mainīgajā pasaulē. Man viss ir sastājies pa vietām – īstajā laikā un vietā! Padalīšos, kā līdz tam nokļuvu.


Šis stāsts ir balstīts uz iekšējām sajūtām, attīstot savu varēšanu un ticību savām spējām no algota darbinieka kļūt par neatkarīgu ekspertu, veidojot savu konsultāciju vidi. Es pieņēmu lēmumu un rīkojos. To pašu iesaku pārējiem!




Darba tirgus Latvijā un personāla atlase ir joma, kurā iepriekš strādāju kā algots darbinieks vairāk kā 13 gadus. Tajā pārliecinoši orientējos, darbs man padevās. Sasniedzu augstus rezultātus pārdošanā un klientu konsultēšanā darbinieku piesaistes jautājumos. Saņēmu ieinteresēto uzmanību - kā izstrādāt efektīvu CV, kāds CV šobrīd ir modē? Ko stāstīt darba devējam, ko nestāstīt. Kāda ir vidējā alga? utt. Bija liela interese no darba meklētājiem, kuri palika "zem svītras" atlases konkursos. Biju apritē. Tomēr pienāca tāds mirklis, kad jutos „izsmelta” – ir laiks iet tālāk, lai meklētu citu nodarbošanos.


Toreiz vēl biju darba attiecībās, taču jautājumu sev biju uzdevusi – Kas man patīk? Ko es varētu darīt nākotnē? Atbilde nenāca vairāk kā 3 gadus! Kad jau biju "pārmaiņu vēju iespaidā", nepārliecinātības un šaubu mākta par savu turpmāko darbību, piedzīvoju sevī iekšēju apvērsumu:

DARĪT DZĪVĒ TO, KAS VISLABĀK PADODAS JAU ARĪ IR MANA NĀKOTNES NODARBOŠANĀS!

Pēc šīs atziņas bija svarīgi apjaust – kā šo realizēt!?


Apjautu savas profesionālās stiprās puses: pārdošanas iemaņas, zināšanas darba tirgū un kontaktu loks, kompetence koučingā un apmācību vidē. Nolēmu izvērst plašumā individuālās sarunas ar cilvēkiem, kas ir nolēmuši mainīt profesionālo nodarbošanos, taču vēl šaubās par savām spējām un savu varēšanu!


Tomēr mani visvairāk iedvesmoja cilvēku profesionālās dzīves pieredzes stāsti, kāda detaļa un nianse tajos, kas paver jaunas iespējas. Tas bija 2017. gadā. Tā radās mana individuālā prakse kā iedvesmas un konsultāciju telpa darba meklētājiem.


Šai idejai, ko loloju par sarunu telpu jau ir apritējuši 5 gadi ar 2022.gada atnākšanu. Toreiz, vēl pusgads man bija nepieciešams sevi „noskaņot”, lai rudenī aktīvi sāku praktizēt „Sarunas par CV izstrādi un darba meklējumiem”.


  • Šodien konsultēju individuāli un vadu online grupas. Esmu izveidojusi darba meklējumu un CV izstrādes autorprogrammu kā apmācības kursu CV SPĒKS!


  • Tiem, kas vēlas iet dziļāk sevis paplašināšanā, ir Personības Pilnveides programma savas dzīves potenciāla realizēšanai. Tā ir apgūta metode no trenera ar 20+ gadu pieredzi koučingā!


  • Ar 2022.gadu, piedāvāju iespēju atvērt savas iekšējās telpas dzīles ar enerģizācijas aktivizāciju sevī – ar elpošanas sesijām: Laika līniju dziedināšana un Atdzimšanas elpošana – orientēta uz sevis realizēšanu un profesionālo nodarbošanos.


Katru jaunapgūto metodi integrēju savā praksē un redzu kā var sasniegt rezultātus daudz ātrāk. Ir sajūta, ka notiek maģiski notikumu pavērsieni, kas ļauj sasniegt „neiespējamo”. Notiek brīnumi, ko es vairs nesaucu par brīnumu, bet loģisku likumsakarību. Mēs esam pelnījuši labāko, kas šobrīd ir pieejams, kad atļaujam sev to!


Kad esmu šādā mijiedarbībā ar klientu, sasniedzot viņa rezultātus, apjaušu, ka esmu nonākusi savā Īstajā Vietā!


Tāds ir mans stāsts, īsumā…



Ticu, ka Tavs ceļš, līdz nonākt savā Īstajā Vietā var būt īsāks. Iespējams, tas neprasītu tik daudz laika kā man – 3 gadus meklēt atbildi: „Ko es varu darīt nākotnē?” vai pusgadu – „noskaņoties”. Priecāšos Tevi pavadīt pa īsāko un harmoniskāko ceļu, līdz vari par sevi teikt – JĀ, es esmu Īstajā Vietā!


AICINU TEVI – izstāsti savu stāstu!

Dalies savā pieredzē, ko piedzīvo ceļā uz savu Īsto darba Vietu vai esi jau piedzīvojis, līdz tur nokļuvi. Priecāšos dzirdēt vai lasīt Tavu pieredzi, kam esi gājis cauri, ko juti, ko piedzīvoji vai piedzīvo joprojām. Ar kādām situācijām saskaries? Kas Tev pietrūka? Kādas zināšanas Tev būtu noderīgas?


Iespējams, Tavs stāsts var būt vērtīgs kādam citam? Ar Tavu atļauju un saskaņojumu, to varam izstāstīt citiem. Raksti savu pieredzi: rudite@vipcv.lv



Kopā katrā solī, Rudīte!




Recent Posts

See All
bottom of page