top of page

RADI PATS SAVU VIP CV!

Veiksmīgi Izcila Persona


Tad, kad esam ar sevi apmierināti, mūsu dzīve iegūst tādu kā īpašu vieglumu. Tad mēs kļūstam smaidīgāki, atvērtāki un izstarojam īpašu pievilcības auru. Cilvēku, kam piemīt šīs īpašības, es saucu par VIP – Veiksmīgi Izcila Persona.


Lai iemantotu šo VIP sajūtu, ir nepieciešams apzināties, kas tieši sevī ir IZCILS. Varbūt tās ir kādas prasmes, talants, zināšanas, vai kas cits? Respektīvi, mūsu tēmas kontekstā, jānoskaidro – kas es esmu kā darba meklētājs. Lai to noskaidrotu, nāksies atrast atbildi uz jautājumu – ko es protu darīt izcili? Atbilde IR vienmēr, lai gan sākumā, iespējams, to grūti pamanīt.


Katrā no mums ir kaut kas izcils! Un, kad to apzināmies, tas dod pārliecību par sevi un dzīvi kopumā, un palīdz realizēt izcilo savā ikdienas dzīvē. Tas nozīmē, ka, līdztekus apzinoties arī savas ne tik spēcīgās puses, spējam fokusēties uz to, kādās konkrētās kvalitātēs ir spēks. Tā, apzināti novērtējot sevi, kļūstam par veiksmīgi izcilu personu jeb VIP. Ar VIP sajūtu ir brīvāka sajūta būt pašam, turklāt atraisīt un realizēt savu potenciālu. Tad prieks rodas no visa piedzīvotā!


Jauna darba meklējumos ar VIP sajūtu vien nepietiek


Kas tev patīk?


Darba meklēšanas laiks parāda, ka tikai ar VIP sajūtu vien, ir par maz. Lai sekmīgi realizētu savus talantus un prasmes, ir jāizvērtē, cik daudz no tām patiešām tiek pielietotas realitātē. Kontroljautājums – vai esi apmierināts ar savu darba dzīvi? Ja tāds esi – lieliski! Turpini attīstīties un dari to, kas tevī uztur šo sajūtu. Taču bieži gadās citādāk, un neapmierinātības cēlonis slēpjas apstāklī, ka ilgstoši jādara tas, kas nemaz nepatīk.


Apzinoties, ka esi šādā situācijā, ir klāt īstais brīdis noskaidrot – kas man patīk? Uz šo jautājumu būtu vēlams atrast atbildi. Atbilde uz šo jautājumu ļaus noskaidrot, kur, vai un kā esošajā darba vietā iespējams nodarboties ar to, kas patiešām patīk – varbūt kādā citā nodaļā, amatā vai projektā – gūstot prieku, gandarījumu, pārliecību un attīstot izcilību sevī.


Ieteikums - Noskaidro, kas tevi iedvesmo un ko darot rodas patika.


Ja tomēr esošajā darbā nav iespējas darīt to, kas tev patīk vai dod gandarījumu, pienācis laiks lūkoties pēc jauniem izaicinājumiem. Tomēr, lai pārstāvētu sevi jauna darba meklējumos, ar VIP sajūtu vien nepietiek. Kā zinām, visbiežāk pirmais, ar ko sevi prezentējam darba tirgū ir CV, kurā aprakstīta mūsu profesionālā pieredze un prasmes. Šis apraksts ir noteicošais, pēc kura kandidāts tiek vērtēts, lai saņemtu uzaicinājumu uz interviju.


Pēc jau “nogurušajiem” standartiem izstrādātais CV neparedz personības atspoguļošanu. Pēc vispār pieņemtiem priekšstatiem CV stāsta par cilvēku ar noteiktu amatu, pienākumiem pēc amata apraksta, noteiktus laika periodus gada skaitļos, iegūto izglītību un apmācības, datora un valodas prasmes. Kur šajā CV ir vieta Veiksmīgi Izcilas Personas stāstam?


Ķeries klāt VIP CV radīšanai


Izstrādāt savu VIP CV var pats! Atceries, ka potenciālajam darba devējam pirmo iespaidu par tevi veidos tavs CV un tikai pēc tam tu pats, tiekoties ar viņu klātienē.

Klātienes iespaidus mēs varam ietekmēt ar savu attieksmi, valodu, uzvedību. Savukārt CV atstāto pirmo iespaidu – ar izveidoto stāstu par sevi.

Tieši tas būs noteicošais, vai saruna klātienē vispār notiks, vai būsi uzrunājis ar savu stāstu, vai tā lasītājs vēlēsies turpināt sarunu ar tevi intervijā vai arī nē.


Ieteikums – Radi par sevi pārliecinošu pirmo iespaidu ar savu CV.


Būtisks VIP CV radīšanas noteikums – uzrunāt ar savu stāstu darba devēju, atspoguļojot savas reālās prasmes un pieredzi, kas būtu vērtīgas tieši konkrētajam darba devējam, tā, lai viņam būtu vēlme turpināt sarunu ar tevi klātienē. Ar VIP CV radīto stāstu zināmā mērā iespējams nodrošināt sev VIP Kandidāta statusu – tas nozīmē – tu esi atklājis izcilo par sevi un nonācis potenciālā darba devēja uzmanības lokā, standarta CV atstājot aiz sevis.


Ieteikums – Piesakoties darbā, akcentē CV savas, konkrētajai vakancei piemērotākās, prasmes.

VIP CV parāda to, kas esi kļuvis šodien, pateicoties pagātnes pieredzei. Tajā ir lasāma informācija, kādas iemaņas esi iemantojis no savas pieredzes, lai veiktu sekmīgi pienākumus, kurus plāno uzņemties jaunajā amatā. VIP CV nestāsta to, kas esi BIJIS, bet gan to, par ko esi KĻUVIS. Parādi savu izaugsmes ceļu – kompetences, personību un profesionālos attīstības mērķus.


Ieteikums – Norādi savas personības šķautnes un attīstības mērķus.


VIPCV ir individuāli katram amatam radīts stāsts, kurā tu, caur pieredzi parādot savu personību, nākamajam darba devējam ļauj ieraudzīt Profesionāli ar noteiktām kompetencēm. Ieraudzīt personu, kas piemērota darbam viņa komandā.

Esi gudrs un radi pats savu VIP CV ceļā uz savu ideālo darba vietu! Nodarbojoties ar to, kas visvairāk patīk, kļūsi apmierināts, jo tā spēsi sevi vislabāk realizēt.


Rudīte | VIP CV

Recent Posts

See All
bottom of page