top of page

KĀ RAST MOTIVĀCIJU AR PĀRLIECĪBU: DARBU ATRAST IR GRŪTI


Pieredzes trūkums nav iemesls tam, kāpēc nevar atrast darbu. Lasi tālāk šo stāstu, kur jaunietis pēc pirmās CV sesijas izprata savus personīgos iemeslus un ieraudzīja virzību un izeju no bezcerības sajūtas par jauna darba atrašanu.




Nepareizie secinājumi.


 

"Kad es parādīju Rudītei savu CV, viņa izteiksmīgi noteica: ‘’Šis ir ļoti labs CV… pirms 8-9 gadiem’’. Es biju sūtījis šo CV uz dažādām darba vietām vairāk kā pusgadu – bez reāliem rezultātiem. Man bija jāsecina, ka man nav pietiekami daudz pieredzes, kādu pieprasīja amati uz kuriem pieteicos, vai ka vienkārši nav lemts cerēt uz man tīkamām pozīcijām.


‘’Darbu ir grūti atrast’’ – šādu bezcerības pilnu izteicienu es regulāri dzirdēju no draugiem un ģimenes. Tuvinieku teikto mēs bieži ņemam pie sirds un drīz vien arī es sāku noticēt tam, ka es savā profesijā nestrādāšu vēl ilgi.


Šī uguns turpināja man aizliegt apsvērt padošanos. Ar drauga palīdzību es atradu Rudītes karjeras izaugsmes kompāniju VIPCV Šeit es atklāju to, ka mani secinājumi nav pareizi – jā, pieredzes man trūkst, bet tas nav iemesls tam, kāpēc es nevaru atrast darbu.

Atslēga ir manā CV – tas bija pelēks, politkorekts un kopumā nereprezentēja to kas es esmu.

Man šķita, ka CV ir jāraksta tas, kas tev šķiet citiem cilvēkiem varētu interesēt – būtībā tā ir ūdens liešana izstieptā 2 lapu stāstā par kaut kādu cilvēku kurš nemaz neeksistē.


CV veidošanas pieredze.


Šis jaunā CV veidošanas process ir atvēris man acis un tagad tas liekas tik pašsaprotami – rakstīt par to, kas es esmu. Taču sevi izzināt nav viegli – tas prasa pašrefleksiju un dziļu domāšanu. Mana personīgā problēma slēpās tur, ka es vēlējos parādīt darbā visu to, kāds es zinu ka esmu – atvērts, komunikabls, eksperts daudzās jomās, ar rakstnieka dotībām utt. Tomēr es šo kaut kā nevarēju uzlikt uz sava iepriekšējā CV, jo man šķita ka tādas lietas nevienu neinteresē. Ir tieši otrādi!


Atkodis atslēgu sava jaunā CV būtībai, es ķēros pie darba. Tieši tā, kā Rudīte man solīja – tas būs un arī bija baudāms process, kura laikā radās ļoti daudz pozitīvu emociju pašam par sevi un iekšējā vērtība, kuru es it kā apzinājos, iznāca uz āru pilnībā.


Mana uguns atkal tiek aktīvi kurināta un es jūtos pateicīgs, ka man bija iespēja noskaidrot, kā ir jāizveido moderns CV, jāapzinās sava vērtība un jākomunicē tā citiem.


Manā jaunā CV veidošanas procesā pats svarīgākais bija ieraudzīt sevi kā cilvēku, kuram vienmēr ir kaut kas ko dot, neskatoties uz to, cik liela vai maza pieredze man ir.

Ar savu jauno CV un apzināto imidžu esmu guvis jaunu pārliecību, ka noteikti sasniegšu tos mērķus, kādus es kādreiz sev nebūtu ļāvis."


Tā jaunietis Krists noslēdz savu stāstu! "Lai izdodas!" Konsultējot dažādus cilvēkus, novēroju – kad notiek iekšējā saslēgšanās ar savu potenciālu, tad vairāk notic pats sev un atveras iespēju durvis!


Jā, katrā jomā ir nepieciešams apgūt iemaņas, kuras ved uz panākumiem. Arī profesionālās izaugsmes ceļā ir attīstāmās prasmes sevis reprezentēšanā – sākot ar CV saturu, tai skaitā noformējumu un sevis pārstāvēšanā darba pārrunās. Varētu pat teikt –uzspicē savas iemaņas, lai vari doties ar drošu pārliecību savos jaunajos karjeras ceļos!


Kopā katrā solī, Rudīte


26 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page